Sielenna’s Weblog


Iliad E-book reader campagne idee
september 17, 2008, 8:52 am
Filed under: CMS | Tags: , , ,

* Mindmap | Een web vol ingevingen die relateren aan de Iliad

* Conceptmap | Aan de hand van de mindmap heb ik een conceptmap ontworpen

* Morphological Matrix | Ideeën genereren aan de hand van een mindtool

Idee 1 |

Op alle grote NS stations komt een levensgrote 3d maquette van een illiad te staan. Deze is zo groot dat men met een boog erom heen moet lopen om te passeren. Deze 3D illiad is een stand. Er staan salespersons bij om de consumenten te laten participeren met het merk en product. Doel hiervan is om awareness, catergoriebehoefte en merkbelevenis te creeëren. Op zo’n stand staan 3 iliad’s apparaten als showcase model. Het is de bedoeling om de consumenten zelf mee te doen met de merkbelevenis en het product gaan uitproberen. Passagiers die lang op hun trein moeten wachten kunnen bijvoorbeeld eenboek lezen van Harry Potter e.d.

Idee 2 |

Van karton worden chagrijnig en duidelijk vermoeid kijkende studenten gemaakt. Eén student in het midden staat lachend zonder boeken met zijn Iliad. Deze Iliad is een echte werkende Iliad, zodat mensen kunnen zien hoe het werkt.
De kartonnen borden worden geplaatst op plaatsen waar mensen ze niet verwachten.
(Buiten de HvA, voor Amsterdam CS, in een grote uitgaansgelegenheid, op het Leidse plein.)
Idee 3 |
Jonge zakenmensen krijgen een groot aantal literaire boeken als zwaar pakket toegestuurd. Dit is een dikke stapel met boeken van hun voorkeur. De boeken zijn in een groot pakket gebundeld met een kaartje er aan met de volgende tekst: ‘Dit kán makkelijker!’. En daarmee wordt verwezen naar de Iliad, een handige gadget waar een groot aantal boeken in past zonder dat je jezelf een breuk sleept.

Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Plaats een reactie